spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker
Home* Reisedagbøker og bilderArktis 2018Svalbard under seil, september 2018 → Galleri 3: Fra Moffen til Woodfjorden, Raudforden, Fuglefjorden og Kobbefjorden

Svalbard under seil: fra Moffen til Danskøya

Utrolig nok, men sant – det ble ikke slutt på det fine været, så vi kunne fortsette turen med en sjelden ilandstigning på Moffen, denne lille øya på 80 grader nord. Moffen er jo noe ganske spesielt. Været var godt, ilandstigningen var god, hvalrossene var “gode”. Alt var godt. Det var også godt at det var mye mindre marin plastsøppel på Moffen da vi dro igjen enn noen timer tidligere. Det var forresten ikke den første gangen på denne turen at vi hadde samlet en god del plastsøppel.

Neste ilandstigning ble på Gråhuken, ved den gamle hytta som Hilmar Nøis bygde i 1928 og som ble brukt under en overvintring av Christiane Ritter noen år senere. Hun skrev den berømte boka “En kvinne i polarnatten” over denne overvintringen på Gråhuken, og dermed ble hytta til Hilmar Nøis kjent som “Ritterhytta”. Senere kastet vi anker i Mushamna og koste oss med bål på stranda.

Monacobreen er en av naturens høydepunkter i Woodfjorden og Liefdefjorden. Brefronten og landskapet rundt omkring den er absolutt fantastisk. Og så været – igjen! Det ble ingen ilandstigning denne dagen, “bare” en liten zodiactur, fordi stedet vi hadde tenkt på angående en liten spasertur senere i Woodfjorden var allerede okkupert – av en hel bjørnefamlie. Noe vi kunne selvfølgelig veldig godt leve med!

Dagen etter var det på tid igjen med en liten vandring, og vi tok anledningen i Raudfjorden for å nyte det flotte landskapet med vakre utsikter fra Solanderfjellet. Turen gikk videre via Fuglefjorden til KobbefjordenDanskøya, hvor det ble en kort spasertur, igjen med flott kveldslys.

Kart 3 – Fra Moffen til Danskøya

Kart 3 - Fra Moffen til Danskøya

Galleri 3: Moffen, Woodfjorden og Liefdefjorden, Raudfjorden, Kobbefjorden

Klikk på miniatyrbildet for å åpne forstørret versjon av et spesielt bilde.

Til galleri:  → Nordkysten  → Nordaustland  → Fra Moffen til Danskøya  → Forlandsund og Isfjorden

Tilbake

Siste modifikasjon: 01.05.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php