spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker

Longyearbyen Campingplass

360°-PanoTur

Campingplass i Longyearbyen: virtuell rundtur

Panoramabildene som danner denne virtuelle turen rundt campingplassen i Longyearbyen ble tatt på en gylden sensommerdag i august 2014. Det var en flott sommer på Svalbard, sammenlignet med den regntunge sommeren i 2013. Campingplassen hadde en god sesong med rundt 2800 overnattende gjester, faktisk nesten over kapasitet i høysesongen. Så hvis du ønsker et opphold her er det greit å vite at du må ha med ditt eget telt, sovepose og isolerende teppe. Hvis du vil leie noe av dette utstyret må du ta kontakt med Longyearbyen Camping i god tid før du reiser. Dagen før avreise er altså ikke riktig tidspunkt, da kan de kanskje ikke ha nok utstyr igjen å leie ut til deg. Og har de ikke det, får du ikke et sted å sove, så enkelt er det. Ikke akkurat ideelt…

Hvert år blir også Belugahvaler (hvithvaler) sett flere ganger nær kysten like ved campingplassen, for ikke å nevne jevnlige besøk av reinsdyr, polarrev, en rekke fuglearter inkludert praktærfugl osv. …

Panoramabilde 1/9

Campingplassen ligger på Hotellneset, nær Longyearbyen flyplass og langs kysten, med en flott utsikt over ytre og sentrale deler av Isfjord. I fint vær virker de barske fjellene og vidstrakte isbreene på nordsiden av Isfjord ikke mer enn et steinkast unna, til tross for at det er nesten 40 km til Borebreen, den nærmeste isbreen som kan ses fra campingplassen. Hver sommer kan flokker med Belugahvaler ses nær kysten flere ganger gjennom sesongen.

Panoramabilde 2/9

Teltene ligger på en tundraslette på hevede strandvoller. Det kan være svært fuktig her tidlig på sommeren, etter snøsmeltingen. Ikke langt fra campingplassen har arktiske terner sine hekkeplasser på tundraen og mellom kystlagunene. Reinsdyr og polarrev er ofte besøkende i området.

Panoramabilde 3/9

I høysesongen, fra sent i juni vel inn i august, kan campingplassen være et travel sted. Det er den billigste måten å bo på i Longyearbyen, og definitivt nærmere naturen enn annen overnatting.

Panorama 4/9

Det er ikke alltid varmt og stille. Mange telteiere har oppdaget at utstyret deres ikke møter kravene stilt av en arktisk storm som sveiper kan sveipe over campingplassen.

Panorama 5/9

Servicebygningen har dusjer, toaletter, kjøkkenfasiliteter og steder man kan sette seg ned for et måltid.

Panorama 6/9

Inni servicebygningen kan det være ganske livlig når mange samles for et måltid. Nesten alle vil enten planlegge en spennende tur, eller nettopp ha kommet tilbake fra felten. Dette er stedet å være for å utveksle historier, informasjon og tips.

Panorama 7/9

Når det er rolig her og du har ledig tid, er det et flott sted å være for å nyte utsikten.

Panorama 8/9

Campingplassen er stengt under polarnetter og under mørketiden av opplagte grunner, men et kort besøk når det er mørkt kan likevel være litt av en opplevelse …

Panorama 9/9

… Særlig hvis du er heldig nok til å se nordlyset!

Tilbake

Siste modifikasjon: 21.05.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php