spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker

Ny-Ålesund: Sti til luftskipsmasten

360° panoramabilde

Her, ved den kinesiske forskingsstasjonen Yellow River Station, begynner den korte spaserturen til fortøyningsmasten for luftskip, hvor Amundsen (1926 med luftskipet Norge) og Nobile (1926 og 1928 med Italia) startet sine berømte reiser til Nordpolen.

Innbyggerne i Ny-Ålesund har satt opp et lite anlegg, hvor turistene kan lade og tømme geværene sine. Tydeligvis stoler de ikke på at det store antallet med besøkende vet hvordan de skal håndtere våpnene sine på en sikker måte. En ting er sikkert, man trenger et våpen eller følge med en væpnet guide når man skal ta turen til fortøyningsmasten. Det er ofte blitt sett isbjørn i Kongsfjorden, og det hender også at de nærmer seg Ny-Ålesund. Det har til og med observert isbjørn som rusler rundt i gatene i bebyggelsen. Dette er selvfølgelig svært sjeldent og der er ekstremt usannsynlig at det kommer til å skje i løpet av dagen. Likevel er det er alltid godt å være på vakt og å respektere reglene som er satt opp for å beskytte befolkningen. Den viktigste regelen er å holde seg innenfor den befolkede delen av stedet med mindre man har et våpen eller er i følge med en væpnet guide.

Stien til fortøyningsmasten kan både være våt og gjørmete, spesielt på forsommeren. Likevel, skal man holde seg på stien. Hvert år blir stien litt bredere og tundraen forsvinner på grunn av turister som gå ved siden av stien. Det er vel ikke verdt å ødelegge tundraen bare for å holde støvlene rene? Som besøkende i Arktis, har du vel godt fottøy?

Tilbake

Siste modifikasjon: 15.03.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php