spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker

Nordenskiöldbreen

Nordenskiöldbreen er en av de største isbreene i Isfjorden, og kan nås fra Longyearbyen. Den besøkes ofte som del av båtturer til Pyramiden sommerstid, eller under snøskuterturer fra Longyearbyen til Pyramiden om våren (så lenge isen i Billefjorden er solid nok til at man kan kjøre over den frosne fjorden til Pyramiden). Isbreen har trukket seg tilbake de siste årene, men er fortsatt et imponerende syn.

Urmstonfjellet er et mektig fjell på sørsiden av øvre Nordenskiöldbreen. Mot vest skimtes Billefjorden og, langt borte, Pyramiden og mot øst ser vi Lomonossovfonna. Ellers er det Nordenskiöldbreen som dominerer utsikten

Den imponerende brefronten til Nordenskiöldbreen en fin dag i begynnelsen av mai.

Retrettøya

Som mange andre isbreer har Nordenskiöldbreen trukket seg tilbake de siste årene og dermed har noen små, steinete øyer kommet til syne under isen – igjen, ettersom de har vært isfrie før og ble dekket av breen da den hadde et framrykk. Fjellet er blant det eldste kjente grunnfjellet på Svalbard. Denne øya har fått navnet Retrettøya og det er ikke uvanlig å se isbjørn på den.

Galleri Nordenskiöldbreen

Noen bilder tatt fra forskjellige perspektiver.

Klikk på miniatyrbildet for å åpne forstørret versjon av et spesielt bilde.

Tilbake

Siste modifikasjon: 13.10.2020 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php