En lang og spennende seiltur rundt Svalbard. Vel, geografisk sett var det nok ingen tur rundt Svalbard på grunn av isforholdene …
Iskart
… men til slutt hadde vi faktisk seilt nesten 1 ½ ganger rundt hovedøya Spitsbergen! Det ble en veldig intens og fullstendig tur, med mange ilandstigninger, mye dyreliv, passasjer under seil og så videre – you name it. Det er neppe mulig å få «mer Spitsbergen» innen 2 ½ uker enn vi gjorde denne gangen. Vi fulgten vind, vær, is og dyrelivet og som så mange ganger før var det den beste måten å gjøre det på. Slik kom vi oss til både tradisjonelle ilandstigningsplasser og gjemte steder og vi oppdaget mange av Svalbards vakre hemmeligheter, en etter den andre.
Posteren "Svalbardhytter" (70 x 100 cm) viser mangfoldet av Svalbards hytter i forskjellige landskap. Posteren nytes best sammen med boka "Svalbardhytter".
Boka supplerer posteren Svalbardhytter. Den forteller historiene bak hyttene på tre språk mens posteren visualiserer de mange variasjonene av hyttene i Svalbards forskjellige landskap.
Denne boka er ikke bare den mest omfattende Svalbard-guidebok med informasjon angående alle relevante fagområder, men den er samtidig en fotobok med mange bilder som illustrerer Svalbard sitt landskapelig mangfold, sammen med dyre- og plantelivet sitt i sin helhet.
Svalbards hytter gjenstand for lengsel for mange. Selv om øyne og oppmerksomhet som oftest er rettet mot naturen, blir de fleste fascinert av spennende historier om oppdagere og ekspedisjoner, eventyrere og fangstfolk.
Prosjektet inkluderer alt fra ruiner til kjente fangsthytter som Fredheim i Tempelfjorden og Bjørneborg på Halvmåneøya. Haudegenstasjonen på Nordaustlandet som stammer fra krigens dager er med, og det samme gjelder Würzburgerhytta på Barentsøya og Hammerfesthuset på Bjørnøya, Svalbards eldste bygg.