spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker

Adventtoppen

Virtuell fjelltur på Adventtoppen

Teknisk informasjon

Når du har startet på den virtuelle omvisningen kan du enten bruke kartet i nedre venstre hjørne for å navigere deg gjennom hytten, bruke paneringen nederst, eller klikke på symboler i panoramabildene for å komme til neste (kun når neste lokalitet er synlig, som ikke alltid er mulig). Eller du kan la turen spille og den vil automatisk bytte til neste panoramabilde etter omvisningen er ferdig. Du kan ta lyden av og på (øvre høyre hjørne) hvis du ønsker, og det samme gjelder tekstingen.

Du kan også se den virtuelle rundturen på iPad og andre nettbrett hvis de er kraftige nok og har oppdaterte systemprogramvarer. På desktoper kan du bruke både HTML5 og Flash.

Stasjoner

  1. Adventtoppen: veien opp
  2. Adventtoppen: toppen (I)
  3. Adventtoppen: toppen (II)

Tilleggsinformasjon om de forskjellige stedene:

Adventtoppen: veien opp

På nordsiden av Adventfjorden, vis-à-vis Longyearbyen, ligger de vakre fjelltoppene Adventtoppen og Hiorthfjellet. Begge byr på utrolige utsikter og er fine mål for gode fotturer. Om sommeren er det ikke lett å ta seg opp, ettersom man enten må skaffe seg transport med båt over Adventfjorden eller krysse Adventdalen, som inkluderer en utfordrende elvekryssing. Om vinteren er det mye lettere og raskere å komme seg til toppene med enten ski eller snøskuter. Du kan enkelt kjøre ikke bare til foten av fjellet, men faktisk til en høyde på rundt 400 m, hvor det ligger en liten hytte med store satellittskåler (kjent som Telelinken) som sørger for gode TV-signaler til Longyearbyen.

Derfra er det en bratt oppstiging til en rygg hvor du må velge om du vil ta ruten til Adventtoppen eller Hiorthfjellet. Om sommeren gjør løst steinmateriale oppstigingen i fjellskråningen en virkelig utfordring, og om vinteren vil hardpakket snø ha samme effekt. Lette stegjern er lurt å ha for å gjøre oppstigingen både lettere og tryggere.

Adventtoppen: toppen (I)

En ryggform leder opp til Adventtoppen, hvor en varde markerer det høyeste punktet (786 m). Adventtoppen er ikke like høy som nabofjellet Hiorthfjellet, men det har faktisk en mye bedre utsikt ettersom det ikke er dekket av et platå, men en mindre tind, og dermed har du utsikt i alle retninger fra ett punkt.

Østhorisonten strekker seg fra Hanaskogdalen (nord) til Hiorthfjellet og til den vidstrakte Adventdalen. Over Adventfjorden har du en fullstendig oversikt over Longyearbyen og omkringliggende fjell, samt over Hotellneset med tilhørende flyplass og campingplass.

Adventtoppen: toppen (II)

Samtidig har du utsikt mot vest mot munningen av Isfjorden, så du kan nyte solnedgangen herfra – til og med midt på dagen hvis du er her rundt midten av Februar.

Tilbake

Siste modifikasjon: 19.04.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php