spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker

Svalbard 2017 med SY Arctica II, 27. juli-15. august 2017

Galleri 1: Vestkysten

Vi begynte rett på den første dagen med en litt uvanlig ilandstigning på Bohemanneset. Farvannet er er veldig grunt og det er dårlige havneforhold, så været skal passe for en tur her. Det var mange blomster i tundraen og så ble det en fin tur til Rijpsburg, hvor Søren Zachariassen begynte som den første med kommersiell kullgruvedrift i Spitsbergen i 1899. Det nederlandske NeSpiCo (Nederlandse Spitsbergen Compagnie) fulgte etter på samme sted noen år senere, men uten mye hell.

Dagen etter kom en fin vandring i tundraen på nordsiden av Isfjorden, turens første isbjørn og hvalrosser – ikke verst for den første hele dagen ute. Nest på programmet var Ny-Ålesund og et fuglefjell i Kongsfjorden.

Turen nordover langs vestkysten ble spennende. Vanligvis er det gjerne dårlig vær og sjø her, men denne gangen kunne vi nyte livet for fullt under seilasen langs Dei Sju Isfjella (en oversettelse av det gamle navnet fra hvalfangertiden) med blikkstille og solskinn. Ilandstigninger på denne røffe kystlinjen? Vanligvis, nei. I dag? Yesss! 🙂

Galleri 1: vestkysten (1)

Klikk på miniatyrbildet for å åpne forstørret versjon av et spesielt bilde.

Til galleri:  → Vestkysten (1)  → Nordkysten  → Nordaustland  → Hinlopenstretet  → Storfjorden  → Vestkysten (2)

Tilbake

Siste modifikasjon: 28.04.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php