spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker

Galleri 2: Nordover, til Woodfjorden

Til Spitsbergens nordkyst med SV Antigua, 19.-29. september 2019

Nå hadde vi egentlig tenkt oss en dag på havet for å komme oss til nordkysten, kanskje med en liten kjapp tur i land for å strekke litt på beina, men … det ble to fine ilandstigninger på nordvesthjørnet til Spitsbergen. Kanskje ikke verdens lengste turer, men vakkert og opplevelsesrikt, med mye polarhistorie i VirgohamnaWellman og Andrée sine nordpolekspedisjonersteinkobber og noen trivelige hvalrosser i SmeerenburgAmsterdamøya. Snø, sollys, nydelig landskap … joda, mange gode greier.

Noen timer senere ankom vi Woodfjorden. Da vi seilte inn i Mushamna hadde stedet en overraskelse for oss – lagunen lå faktisk allerede frosset til, med en ganske solid isdekke. Noe man kanskje ha tenkt seg til litt før. I hvert fall foretrakk vi å kaste ankeren utenfor selve lagunen fordi vi bare ville være her en natt og ikke en vinter. Dagen etter ble det en tur i vinterlandskapet rundt Mushamna. Så gikk turen videre innover Woodfjorden og det ble en avstikker med en tur i land i Bockfjorden.

I Liefdefjorden er det det mektige Monacobreen som hersker over landskapet, sammen med dens neppe mindre mektige nabo Seligerbreen.

På Andøyane tok vi farvel fra Woodfjorden. Langt borte fikk vi en glimt av en isbjørn, og så dro vi videre nord- og vestover.

Galleri 2: Nordover, til Woodfjorden

Klikk på miniatyrbildet for å åpne forstørret versjon av et spesielt bilde.

Til galleri:  → Krossfjorden og Kongsfjorden  → Nordover, til Woodfjorden  → Vestover, til Isfjorden

Tilbake

Siste modifikasjon: 30.10.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php