Noen timer senere ankom vi Woodfjorden. Da vi seilte inn i Mushamna hadde stedet en overraskelse for oss – lagunen lå faktisk allerede frosset til, med en ganske solid isdekke. Noe man kanskje ha tenkt seg til litt før. I hvert fall foretrakk vi å kaste ankeren utenfor selve lagunen fordi vi bare ville være her en natt og ikke en vinter. Dagen etter ble det en tur i vinterlandskapet rundt Mushamna. Så gikk turen videre innover Woodfjorden og det ble en avstikker med en tur i land i Bockfjorden.
I Liefdefjorden er det det mektige Monacobreen som hersker over landskapet, sammen med dens neppe mindre mektige nabo Seligerbreen.
På Andøyane tok vi farvel fra Woodfjorden. Langt borte fikk vi en glimt av en isbjørn, og så dro vi videre nord- og vestover.
Posteren "Svalbardhytter" (70 x 100 cm) viser mangfoldet av Svalbards hytter i forskjellige landskap. Posteren nytes best sammen med boka "Svalbardhytter".
Boka supplerer posteren Svalbardhytter. Den forteller historiene bak hyttene på tre språk mens posteren visualiserer de mange variasjonene av hyttene i Svalbards forskjellige landskap.
Denne boka er ikke bare den mest omfattende Svalbard-guidebok med informasjon angående alle relevante fagområder, men den er samtidig en fotobok med mange bilder som illustrerer Svalbard sitt landskapelig mangfold, sammen med dyre- og plantelivet sitt i sin helhet.
Svalbards hytter gjenstand for lengsel for mange. Selv om øyne og oppmerksomhet som oftest er rettet mot naturen, blir de fleste fascinert av spennende historier om oppdagere og ekspedisjoner, eventyrere og fangstfolk.
Prosjektet inkluderer alt fra ruiner til kjente fangsthytter som Fredheim i Tempelfjorden og Bjørneborg på Halvmåneøya. Haudegenstasjonen på Nordaustlandet som stammer fra krigens dager er med, og det samme gjelder Würzburgerhytta på Barentsøya og Hammerfesthuset på Bjørnøya, Svalbards eldste bygg.