Interaktivt kart med lenker til sider om fjordene sør i Spitsbergen
Trykk på kartet for videre informasjon om de ulike områdene.
Det finnes flere store fjorder i Spitsbergens søre del. Disse har et veldig variert, avvekslingsrik og spennende landskap. Vest-Spitsbergen-strømmen holder området isfritt over store deler av året, noe som har ført til mye aktivitet i historien. Hvalfangere og fangstfolk holdt til i Hornsund, Bellsund og Isfjord, og det var en del forsøk med gruvedrift spesielt i de to sistnevnte.
Også geologisk sett er området spennende: store deler av Svalbards utvikling over hundre millioner år er representert her og kan bli studert i et relativt lite område, men logistikken er krevende i fravær av offentlig transport.
Se på kartet ovenfor eller lenkene under for detaljer om regionene:
Og til syvende og sist mitt nytt Ceterum censeo:
ny bok
min ny bok, fotoboka «Norwegens arktischer Norden (3): Die Bäreninsel und Jan Mayen» (tysk tekst) er nå i trykk og kan bestilles fra nå av. Klikk her for mer info 🙂
Posteren "Svalbardhytter" (70 x 100 cm) viser mangfoldet av Svalbards hytter i forskjellige landskap. Posteren nytes best sammen med boka "Svalbardhytter".
Boka supplerer posteren Svalbardhytter. Den forteller historiene bak hyttene på tre språk mens posteren visualiserer de mange variasjonene av hyttene i Svalbards forskjellige landskap.
Denne boka er ikke bare den mest omfattende Svalbard-guidebok med informasjon angående alle relevante fagområder, men den er samtidig en fotobok med mange bilder som illustrerer Svalbard sitt landskapelig mangfold, sammen med dyre- og plantelivet sitt i sin helhet.
Svalbards hytter gjenstand for lengsel for mange. Selv om øyne og oppmerksomhet som oftest er rettet mot naturen, blir de fleste fascinert av spennende historier om oppdagere og ekspedisjoner, eventyrere og fangstfolk.
Prosjektet inkluderer alt fra ruiner til kjente fangsthytter som Fredheim i Tempelfjorden og Bjørneborg på Halvmåneøya. Haudegenstasjonen på Nordaustlandet som stammer fra krigens dager er med, og det samme gjelder Würzburgerhytta på Barentsøya og Hammerfesthuset på Bjørnøya, Svalbards eldste bygg.