Den berømte Kongsfjordbutikken er den eneste butikken i Ny-Ålesund. Det er hovedsakelig en suvenirbutikk, men den har også enkelte dagligvarer. Ved siden av de typiske T-skjortene som man finner i enhver suvenirbutikk samt små-suvenirer, selges det også noen flotte håndlagde ting som for eksempel håndtegnete postkort, kunst, smykker og gode bøker (selvfølgelig også mine 😉 )
Her finner man også enkelte dagligvarer, fra toalettsaker til varme sokker (anbefales!) og også noe sjokolade (ditto).
Kongsfjordbutikken fungerer også som postkontor. De selger både postkort og frimerker og postkassen blir tømt regelmessig, noe som ikke kan sies om postkassen på det gamle postkontoret, som bare blir tømt av og til.
Det selges også alkoholholdige drikker, som kan kjøpes av de som arbeider i Ny-Ålesund. Turister som kommer inn med skipene, får ikke kjøpt alkohol i butikken.
For lokalbefolkningen har butikken begrenset men regelmessige åpningstider, for turistene åpner den på forespørsel.
Og til syvende og sist mitt nytt Ceterum censeo:
ny bok
min ny bok, fotoboka «Norwegens arktischer Norden (3): Die Bäreninsel und Jan Mayen» (tysk tekst) er nå i trykk og kan bestilles fra nå av. Klikk her for mer info 🙂
Posteren "Svalbardhytter" (70 x 100 cm) viser mangfoldet av Svalbards hytter i forskjellige landskap. Posteren nytes best sammen med boka "Svalbardhytter".
Boka supplerer posteren Svalbardhytter. Den forteller historiene bak hyttene på tre språk mens posteren visualiserer de mange variasjonene av hyttene i Svalbards forskjellige landskap.
Denne boka er ikke bare den mest omfattende Svalbard-guidebok med informasjon angående alle relevante fagområder, men den er samtidig en fotobok med mange bilder som illustrerer Svalbard sitt landskapelig mangfold, sammen med dyre- og plantelivet sitt i sin helhet.
Svalbards hytter gjenstand for lengsel for mange. Selv om øyne og oppmerksomhet som oftest er rettet mot naturen, blir de fleste fascinert av spennende historier om oppdagere og ekspedisjoner, eventyrere og fangstfolk.
Prosjektet inkluderer alt fra ruiner til kjente fangsthytter som Fredheim i Tempelfjorden og Bjørneborg på Halvmåneøya. Haudegenstasjonen på Nordaustlandet som stammer fra krigens dager er med, og det samme gjelder Würzburgerhytta på Barentsøya og Hammerfesthuset på Bjørnøya, Svalbards eldste bygg.