Ankerplassen innerst i Fønfjorden var nok ikke blant verdens beste, men ganske så tidlig dagen etter var det som om noen hadde trykket på en knapp et sted og slått lyset på. Gyldent morgenlys falt inn under noen lave skyer av morgentåke gjennom Fønfjorden og kastet et vakkert lys over vegetasjonen i Rødefjorden med dens flotte røde og gule farger. Så utrolig flott, og for en start tidlig på dagen, til og med før frokosten! Men det ble jo bare bedre og bedre. Grønland viser mye av sine mange vakre sider i dette området. Innlandsisen sender sine hilsener i form av veldig mange isfjell i utrolige størrelser og farger. Hva gjelder landskapet ellers er det jo ikke uten grunn at fjorden her, som egentlig er et sund, heter Rødefjord.
Vi hadde en dag til som vi kunne bruke her i området, og tilbragte vi i en av Scoresbysundets innerste forgreninger som heter Harefjorden. Harer så vi ikke, men en isbre som kommer rett ned fra innlandsisen. Tundra og fjell ønsker velkommen til korte eller lange fotturer nesten overalt. Her kunne man godt ha vært i noen uker. Eller år.
Posteren "Svalbardhytter" (70 x 100 cm) viser mangfoldet av Svalbards hytter i forskjellige landskap. Posteren nytes best sammen med boka "Svalbardhytter".
Boka supplerer posteren Svalbardhytter. Den forteller historiene bak hyttene på tre språk mens posteren visualiserer de mange variasjonene av hyttene i Svalbards forskjellige landskap.
Denne boka er ikke bare den mest omfattende Svalbard-guidebok med informasjon angående alle relevante fagområder, men den er samtidig en fotobok med mange bilder som illustrerer Svalbard sitt landskapelig mangfold, sammen med dyre- og plantelivet sitt i sin helhet.
Svalbards hytter gjenstand for lengsel for mange. Selv om øyne og oppmerksomhet som oftest er rettet mot naturen, blir de fleste fascinert av spennende historier om oppdagere og ekspedisjoner, eventyrere og fangstfolk.
Prosjektet inkluderer alt fra ruiner til kjente fangsthytter som Fredheim i Tempelfjorden og Bjørneborg på Halvmåneøya. Haudegenstasjonen på Nordaustlandet som stammer fra krigens dager er med, og det samme gjelder Würzburgerhytta på Barentsøya og Hammerfesthuset på Bjørnøya, Svalbards eldste bygg.