spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker

Pyramiden (Billefjord, Spitsbergen)

360° panoramabilder

Pyramiden er en av de russiske bosettingene på Svalbard. Området ble først bosatt av svenske Bertil Högbom, men gruvedriften nådde ikke industrielle mål, og eiendommen ble solgt til Russland i 1926. Det statseide firmaet Trust Arktikugol ble eier av Pyramiden i 1931, som fikk navnet sitt etter et av nabofjellene.

Kart over Pyramiden

Panorama Sub-Pages of Pyramiden

På 1970- og 1980-tallet ble bosetningen større og hadde opp mot 1000 innbyggere. I 1998 ble Pyramiden forlatt. Grunnen var den dårlige økonomiske situasjonen i Russland på 1990-tallet, mangel på politisk støtte, forsvinnende kullagre, og siste dråpe var den katastrofale flystyrten på Operafjellet i 1996, da 141 russere på vei til Barentsburg (via Longyearbyen) mistet livet.

Etter årevis med forfall etter 1998 har Pyramiden nylig sett mer og mer aktivitet. I 2013 ble Hotell Tulipan gjenåpnet og i 2018 ble kulturhuset renovert. Men det er fortsatt ikke mer enn 10-20 personer som bor og arbeider i Pyramiden, avhengig av sesong.

Pyramiden er et fascinerende sted som har fått mye oppmerksomhet av internasjonale media og reisebloggere de siste årene, og turister har fått øynene opp for denne attraktive destinasjonen. De fleste kommer hit på dagsturer med båt fra Longyearbyen og blir i omtrent to timer, nok til å få et inntrykk av stedet. Enkelte bor på hotellet, og har derfor mer tid til å utforske området.

Lenin, Pyramiden

Lenin i Pyramiden, sett mot hovedalleen (Prospekt) og Nordenskiöldbreen.

Etter min mening er Pyramiden et av Svalbards mest interessante steder. Jeg har besøkt området jevnlig siden 1997, inklusive den siste perioden da området var en aktiv bosetning, og det har alltid fascinert meg. Etter det bemerkelsesverdige stedet, er området rundt også utrolig vakkert.

Isbjørner ses jevnlig i Billefjorden og kommer også inn i spøkelsesbyen fra tid til annen, så Pyramiden er ikke isbjørnfritt! Hvis du ønsker å gå på oppdagelsesferd alene må du ta forhåndsregler som ellers er vanlig i villmarken, hvilket innebærer at du må ha med deg våpen og signalpistol, og du må kunne bruke dette utstyret også under press.

Tilbake

Siste modifikasjon: 26.02.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php