Rundt om Spitsbergen med SY Arctica II - 04.-22. August 2019
Det var en flott dag i Raudfjorden, som har noen fantastiske isbreer og fjell. Vi nøt landskapet både fra båten og under en liten fjelltur.
Det ble sent på kveld innen vi ankom Mushamna i Woodfjorden, en av Svalbards beste forankringsplasser og et flott turområde. Dette tok vi i bruk neste dag. Senere tok vi en liten tur på land lenger sør i Woodfjorden. På turen nordover så vi den første isbjørnen på denne turen, i Mushamna.
Neste dag forlot vi dette flotte området, men ikke uten en avstikker til en av småøyene i Liefdefjorden. Så fortsatte vi nordøstover, krysset 80 grader nord og rundet Verlegenhuken – i god stil under seil, noe som utfordret oss såpass som sjøfolk at noen faktisk foretrakk å holde seg i køyen til vi var kommet frem til Eolusneset i Sorgfjorden.
Posteren "Svalbardhytter" (70 x 100 cm) viser mangfoldet av Svalbards hytter i forskjellige landskap. Posteren nytes best sammen med boka "Svalbardhytter".
Boka supplerer posteren Svalbardhytter. Den forteller historiene bak hyttene på tre språk mens posteren visualiserer de mange variasjonene av hyttene i Svalbards forskjellige landskap.
Denne boka er ikke bare den mest omfattende Svalbard-guidebok med informasjon angående alle relevante fagområder, men den er samtidig en fotobok med mange bilder som illustrerer Svalbard sitt landskapelig mangfold, sammen med dyre- og plantelivet sitt i sin helhet.
Svalbards hytter gjenstand for lengsel for mange. Selv om øyne og oppmerksomhet som oftest er rettet mot naturen, blir de fleste fascinert av spennende historier om oppdagere og ekspedisjoner, eventyrere og fangstfolk.
Prosjektet inkluderer alt fra ruiner til kjente fangsthytter som Fredheim i Tempelfjorden og Bjørneborg på Halvmåneøya. Haudegenstasjonen på Nordaustlandet som stammer fra krigens dager er med, og det samme gjelder Würzburgerhytta på Barentsøya og Hammerfesthuset på Bjørnøya, Svalbards eldste bygg.