spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker

Pyramiden: Kulturhuset

360° panoramabilde

Den store, gamle Kulturhuset står i enden av Prospekt (Avenue). Selvfølgelig spilte aktiviteter innen kultur og idrett en viktig rolle for et lite, isolert samfunn, spesielt under den lange mørketiden. Utover dette, var Kulturhuset et sentralt og viktig sted i enhver bebyggelse som bar preg av Sovjets kultur. Kulturhuset var som regel sentralt plassert og besto av en stor og representativ bygning med et godt tilbud av aktiviteter. Her var det en stor scene for teater, konserter og kino samt bibliotek, idrettshall og trimrom.

Idrettshallen er også en del av dette kulturhuset i sovjet-stil.

Pyramiden ble forlatt i 1998. I 1997 og 1998, tok jeg et par lange fotturer i Dickson Land (et stort areal rundt Pyramiden). Etter at turen endte i Pyramiden, var det ikke uvanlig å spille fotball med lokalbefolkningen her i idrettshallen – med tunge fjellsko, selvfølgelig hadde vi ikke noe annet skotøy med oss 🙂

Idrettshallen fra et sentralt perspektiv.
Ta en ekstra titt på gulvet (beveg ‘pano-visning’ nedover).

Et trimrom med 1980-tallets stil. Ikke noe spa-senter, men et rom fullt av tunge vekter. Sannsynligvis perfekt for en Schwarzenegger-fan, men for andre kan det vel heller fremstå som et torturkammer.

Trimrom.

I andre etasje var det et velfylt bibliotek og flere rom hvor man praktiserte musikk, dans og teater.

The Trappen fører fra gangen opp til tredje etasje.

I tredje etasje i Kulturhuset fantes det flere øvingsrom som var tilgjengelig for å tilegne seg kunstneriske ferdigheter innen musikk, teater og dans.

En av flere rom i tredje etasje i Kulturhuset.

I 2018 begynte arbeidet med å sette i stand deler av Kulturhuset. I fremtiden kan man igjen ha muligheten til å nyte konserter og festivaler i bygningen.

Kinematografiske rom med gammelt filmmateriale, delvis spredt utover gulvet. Jeg lurer på om det kunne bli satt i stand igjen? Tenk deg en kino kveld her i Kulturhuset med de samme filmene som de pleide å se den gangen!

Tilbake

Siste modifikasjon: 22.03.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php