spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker

Lofoten, Bjørnøya, Spitsbergen - SV Antigua 2018

Galleri 3: Spitsbergen

Takket god vind under seilasen opp fra fastlandet og Bjørnøya hadde vi til vår stor glede fortsatt god tid igjen på Spitsbergen. Da ble ikke bare avstikkere inn i Hornsund og Bellsund, men vi kom oss nord så langt som Ny-Ålesund i Kongsfjorden på 79 grader nord! Vi hadde noen fantastiske dager og fikk mange finne inntrykk av Spitsbergenes vakre landskap og det imponerende dyrelivet. Fuglene som vender tilbake til sine hekkeplasser på denne tiden, hvalrosser og reinsdyr og en meget vennlig knølhval som hilste med fluken.

Det å finne en isbjørn viste seg å være vanskelig denne gangen, men også det lykkede oss til syvende og sist. Ganske langt borte, men en isbjørn!

Det hadde vært en tidlig vårløsning i år, så det ksystnære terrenget var mer eller mindre snøfritt og dermed ble det anledning til noen turer i tundraen her og der, men i selve Isfjorden var det fortsatt en god del bløt snø igjen. De første blomstrene var allerede tilbake med sine vakre farger både nord og sør for Isfjorden, men i Trygghamna og Barentsburg var tundraen fortsatt snødekt.

I Longyearbyen ble det slutten på denne turen med en imponerende 1184 sjømil fra Bodø opp hit. Vi hadde fått se og oppleve et vidt spektrum av nordiske landskap, kultur og dyreliv, fra vakre Lofoten med sine flotte fiskevær i gjemte fjorder og opp til arktiske Spitsbergen. Og samtidig årstider fra Nordnorges tidlig sommer til arktisk senvinter innenfor bare 2 uker!

Galleri 3: Spitsbergen

Klikk på miniatyrbildet for å åpne forstørret versjon av et spesielt bilde.

Til galleri:  → Lofoten  → Bjørnøya  → Spitsbergen (Svalbard)

Tilbake

Siste modifikasjon: 24.03.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php