spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker

Danmark Ø – 01. september 2019

Vi ankom Hekla Havn i går kveld, en vakker naturhavn på Danmark Ø hvor vi sikret Anne-Margaretha med et avansert system av tau mellom båten og store stein på kysten slik at vi ikke en gang behøvde å holde ankervakt natten igjennom. Bare det å sove en hel natt er jo ingen dårlig sak heller.

I morges dro vi ut på tur. På en terrasse på sørsiden av Danmark Ø fant vi tufter etter inuitt-boplasser. En hel rekke av vinterhus, en ganske stor bosetning for før-Danske Grønland standard. Nesten en storby, med fantastisk utsikt over fjorden.

Rundt omkring Hekla Havn kan man finne noen av de vakreste steinene i Scoresbysundet. Utrolig flott og spennende geologi. Godt å ha litt kunnskap om saken. Farger og strukturer ingen kunstner kunne oppfinne, det er bare naturen som kan skape slikt.

Galleri – Danmark Ø – 01. september 2019

Klikk på miniatyrbildet for å åpne forstørret versjon av et spesielt bilde.

Det er ikke mye igjen som tyder på at det var her Ryders ekspedisjon hadde vinterhuset sitt i 1891-92. Det var den første ekspedisjonen som oppdaget og kartlagde Scoresbysundets innerste grener. Uten Ryder ville vi kanskje ikke vite noe om noen av verdens vakreste fjorder som Fønfjord, Rødefjord, Øfjord og så videre …

Så vi hadde en veldig fin grønlandsk morgen på Danmark Ø og nå holder vi på med å dampe innover Fønfjorden, til Scoresbysundets innerste forgreninger.

Tilbake
Siste modifikasjon: 02.09.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php