spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker

Rødefjorden – 02. september 2019

Forankringsplassen i den innerste delen av Fønfjorden var ikke akkurat verdens beste. Grunnen stupte bratt mot fjorden så det var ingen stor overraskelse at ankeret gled ut i dypt vann. Ikke uvanlig i Grønland, og det betydde slutten på nattesøvnen for oss..

Det viste seg å være en bra ting. Dagen begynte med en fantastisk soloppgang som de fleste av oss ellers ville ha gått glipp av. En utrolig vakker begynnelse på en utrolig vakker sensommerdag i Grønland! Og på denne måten fikk vi jo også noen ekstra timer, som vi tok i god bruk. Vi gjorde den første turen på tundraen i Rødefjorden med sine ekstra kraftige gule og røde farger allerede før frokost.

Isfjellene som ligger på grunn ved Røde Ø er av verdensklasse. Landskapsmessig spiller Grønland i en veldig ensom klasse, det er ingenting som kan sammenlignes med det. Ingenting.

Galleri – Rødefjorden – 02. september 2019

Klikk på miniatyrbildet for å åpne forstørret versjon av et spesielt bilde.

Vi fortsatte nordover i Rødefjorden som har navnet etter flotte, kraftig røde farger på vestsiden. På den andre siden ligger bratte øyer som Sorte Ø og Store Ø. Store isfjell driver sakte overalt, vannet ligger flatt som en speil. Utrolig vakkert. Vi sitter ute på dekk og beundrer dette arktiske mirakelet, helt språkløst.

Senere når vi frem til en liten bukt i Harefjorden og snart er ankeret og to tau festet til svære stein ute i fjæra. Så dette bør bli en rolig natt uten forstyrrelser – bare i tilfelle vi får nordlys tar vi gjerne litt «action» midt på natten og så nyter vi kveldslyset ute på en liten fjellhaug overfor ankringsplassen og så tar vi kvelden rolig med god samvittighet.

Tilbake
Siste modifikasjon: 05.09.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php