spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker

Vikingebugt – 31. august 2019

Ankeren gikk ned i går kveld i Vikingebugten. Det er allerede et godt stykke innover Scoresbysundet, over 60 sjømil vest for Kap Brewster, men der ikke altfor mange brukbare ankringsplasser på denne bratte kystlinjen. Det var fint å slå motoren av for første gang siden vi seilte fra Grimsey for fire dager siden. Stillheten. Alle samtidig samlet om et bord for middagen. Koselig.

Etter en god natts søvn ville vi sette i gang med den første ilandstigningen i Grønland. Det tok litt tid å få gummibåtene klar – på åpent hav er de alltid godt sikret – og så … så vi en isbjørn vandrende rundt langs kysten! Hvem skulle ha tenkt det – isbjørnobservasjoner er ikke noen dagligdags sak i Grønland! Vi hadde nettopp snakket om isbjørn og den slags litt tidligere i dag, i sammenheng med sikkerhet og sånne ting, men det å faktisk få se en, her i Scoresbysund … som sagt, isbjørner er få og langt imellom i dette området.

Bamsen fulgte en skråning for så å legge seg ned og hvile litt på et snøfelt og så gikk den videre mot et stort moreneområde. Ikke akkurat anledning til å ta imponerende bilder, men en spennende observasjon.

Galleri – Vikingebugt – 31. august 2019

Klikk på miniatyrbildet for å åpne forstørret versjon av et spesielt bilde.

Vi måtte helt klart justere våre planer litt og flyttet den lille turen vi ønsket oss til en liten øy, litt borte fra bjørnen. Sett på avstand skulle en neppe forvente mer enn stein på denne lille holmen, men så snart en tar en nærmere titt viser slike øyer seg jo gjerne å være rette skattekister av arktisk natur. Perfekte basaltsøyler og utrolige farger i den høstlige tundraen som Svalbard rett og slett ikke har, i hvert fall ikke på dette nivået. Lysende gul og røde farger, til og med på en grå dag som i dag.

Og disse omgivelsene. Stykker av breis driver rundt overalt. Store isbreer i bakgrunnen, store fjell på alle sider rundt fjorden.

Nå er vi på vei vestover, dypere innover Scoresbysundet.

Tilbake
Siste modifikasjon: 01.09.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php