spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
pfeil Svalbard guideboka pfeil
Marker
HomeArktisk blogg: Jan Mayen, Spitsbergen → Kap Brews­ter – 29./30. august 2019

Kap Brews­ter – 29./30. august 2019

29./30. august 2019 I går (tors­dag) tid­lig kun­ne vi se Grøn­lands øst­kyst, fjel­le­ne sør for Score­s­by­sund, en kyst­stri­pe kjent som Blos­se­vil­lekys­ten. Hva så ut som noen fjell her og der – isfjell, som noen tenk­te til og med – vis­te seg å være en kje­de av brat­te fjell og isbre­er. Noen store isfjell drev sak­te søro­ver med strøm­men. Vin­den had­de løy­et av full­sten­dig, sola kom ut. En grup­pe knølh­val blås­te et sted, en av dem til og med hop­pet ut i været, og sene­re var det noen del­fi­ner rundt båten i en liten stund.

Gal­le­ri – Kap Brews­ter – 28./29. august 2019

Klikk på minia­tyr­bil­det for å åpne fors­tør­ret vers­jon av et spe­sielt bil­de.

Vel­kom­men til Grøn­land!

Men vi er ennå ikke kom­met så langt, det er fort­satt et stykke igjen til vi kan dra inn i den store fjor­den, Score­s­by­sund. Vi glem­mer idé­en om å kas­te anke­ret et eller annet sted her på Blos­se­vil­lekys­ten. Det er fort­satt en del vind i Nord­at­lan­ter­ha­vet, og det er bed­re å kom­me seg inn i fjor­den før vin­den kom­mer inn.

Så vi hol­der det gåen­de nat­ten gjen­nom en gang til, skif­ter på roret etter en halv times tid. Vin­den tar seg opp igjen, alt blir litt liv­lig om bord, og det går nedo­ver med has­ti­ghe­ten, bare 3-4 knopp igjen … så tar den seg opp igjen … og helt til sist – det er sen mor­gen på fre­d­ag nå – kan vi set­te kur­sen ves­to­ver og inn i det store Score­s­by­sund!

Tilbake

BØKER, KALENDER, POSTKORT OG MER

Dette og mye mer får du i Spitsbergen-Svalbard nettbutikken.

Siste modifikasjon: 02.09.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php