spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker
Home* Reise rapporter med fotogallerierArktisk blogg: Jan Mayen, Spitsbergen → Kap Brewster – 29./30. august 2019

Kap Brewster – 29./30. august 2019

29./30. august 2019 I går (torsdag) tidlig kunne vi se Grønlands østkyst, fjellene sør for Scoresbysund, en kyststripe kjent som Blossevillekysten. Hva så ut som noen fjell her og der – isfjell, som noen tenkte til og med – viste seg å være en kjede av bratte fjell og isbreer. Noen store isfjell drev sakte sørover med strømmen. Vinden hadde løyet av fullstendig, sola kom ut. En gruppe knølhval blåste et sted, en av dem til og med hoppet ut i været, og senere var det noen delfiner rundt båten i en liten stund.

Galleri – Kap Brewster – 28./29. august 2019

Klikk på miniatyrbildet for å åpne forstørret versjon av et spesielt bilde.

Velkommen til Grønland!

Men vi er ennå ikke kommet så langt, det er fortsatt et stykke igjen til vi kan dra inn i den store fjorden, Scoresbysund. Vi glemmer idéen om å kaste ankeret et eller annet sted her på Blossevillekysten. Det er fortsatt en del vind i Nordatlanterhavet, og det er bedre å komme seg inn i fjorden før vinden kommer inn.

Så vi holder det gående natten gjennom en gang til, skifter på roret etter en halv times tid. Vinden tar seg opp igjen, alt blir litt livlig om bord, og det går nedover med hastigheten, bare 3-4 knopp igjen … så tar den seg opp igjen … og helt til sist – det er sen morgen på fredag nå – kan vi sette kursen vestover og inn i det store Scoresbysund!

Tilbake
Siste modifikasjon: 02.09.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php