spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker
Home* Reise rapporter med fotogallerierArktisk blogg: Jan Mayen, Spitsbergen → Trygghamna-Poolepynten – 05. august 2019

Trygghamna-Poolepynten – 05. august 2019

Det er solen som vekker oss opp etter en stille og nydelig natt ankret i Trygghamna. Vi er i midten av et vilt og vakkert landskap av bratte fjell og isbreer. Et av fjellene er mindre høyt og ikke like bratt som de andre. Det heter Knuvlen og man skulle tenke at det er en liten spasertur, og at det er fort gjort å nå toppen av de 330 høydemeterne; men terrenget er steinete og tungt å gå i. Den er verdt det, for utsikten fra toppen er helt upåklagelig! 

Tilbake ombord hopper noen i havet for å kjøle seg litt ned. Solen står høyt på himmelen, og vi nyter lunsjen ute på dekk.

Senere finner vi en gruppe hvalrosserPrins Karls Forland. Snakk om rett sted til rett tid! Det er tåke i området, men den letter så snart vi kaster ankeret. Noen av hvalrossene viser seg å være veldig nysgjerrige. De svømmer imot oss som står på stranda og kommer inn på nært hold, bare noen få meter fra oss! Det er en helt imponerende opplevelse å se disse mektige dyrene på så nært hold. Det er også en gruppe som ligger på stranda, flott plassert i kveldslyset med en isbre i bakgrunnen. Også denne gruppen er ganske aktiv og det hele blir en fantastisk opplevelse for oss.

Galleri – Trygghamna-Poolepynten – 05. august 2019

Klikk på miniatyrbildet for å åpne forstørret versjon av et spesielt bilde.

Skipper Peter har middagen klar når vi kommer tilbake til båten. For en dag, for et liv!

Tilbake
Siste modifikasjon: 06.08.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php