spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker
Home* Reise rapporter med fotogallerierArktisk blogg: Jan Mayen, Spitsbergen → Longyearbyen-Bohemanneset – 04. august 2019

Longyearbyen-Bohemanneset – 04. august 2019

Nok en gang: velkommen ombord! Igjen skal vi sette seil og legge kursen mot mange spennende steder her på Svalbard. Vi er på SY Arctica II, et fint ekspedisjonsskip, med god plass til alle de 12 menneskene som er ombord – inkludert besetningen. Dette er en fin begynnelse med vakkert vær og solskinn og blikkstille sjø i Isfjorden.

Vi benytter helt klart anledningen til å gå i land allerede nå, på den første dagen. Og stedet er faktisk Bohemanneset: En vakker, spennende plass som ligger svært værutsatt til midt i Isfjorden. Derfor hender det at flere år gå mellom 2 besøk. Men ikke denne gangen. Vi var jo faktisk har med Antigua i juli allerede, for lett mer en 3 uker siden. Det er jo på en måte fint å begynne denne turen hvor vi avsluttet den siste. Og denne gangen er det fint og stille, uten vind, så vi kommer oss i land uten vanskeligheter og kan nyte stedets mange naturskjønnheter. Det var i Rijpsburg, ikke langt herifra at Søren Zachariassen, prøvde seg på det som skulle bli den første kommersielle kulldriften, men uten suksess.

Galleri – Longyearbyen-Bohemanneset – 04. august 2019

Klikk på miniatyrbildet for å åpne forstørret versjon av et spesielt bilde.

Det ble ganske sent, så klokken var 1 om natten før ankeret gikk ned i Trygghamna, slik at vi fikk hvile litt, hele gjengen.

Tilbake
Siste modifikasjon: 06.08.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php