spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
pfeil Svalbard guideboka pfeil
Marker
Home* Nyheter og reiseblogg → Isbjørn skutt på cam­ping­plas­sen i august: saken hen­lagt

Isbjørn skutt på cam­ping­plas­sen i august: saken hen­lagt

Saken mot en mann som skutt en isbjørn på Lon­gye­ar­by­en cam­ping tid­lig den 28. august 2020 ble nå offi­sielt hen­lagt. Det­te resul­ta­tet kom­mer nep­pe som en over­ras­kel­se. Skud­det ble avf­yrt under ibjørn­an­g­re­pet hvor en mann døde.

Det var vel­dig tid­lig på mor­ge­nen at isbjør­nen kom inn på cam­ping­plas­sen mens de få men­nes­kene som var tils­tede sov. Bjør­nen angrep neder­len­de­ren Johan «Job» J. Koot­te i tel­tet hans mens han sov. En av de and­re på cam­ping­plas­sen had­de til­gang til et våpen og avf­yr­te et skudd mot bjør­nen, som deret­ter trakk seg til­ba­ke.

Bjør­nen ble sene­re fun­net død på par­ke­rings­plas­sen ved fly­plas­sen, ikke langt bor­te fra cam­ping­plas­sen.

Campingplass Longyearbyen

Cam­ping­plas­sen ved Lon­gye­ar­by­en (arkiv­bil­de).

Det oppret­tes auto­ma­tisk sak i hvert til­fel­le hvor en isbjørn kom­mer til ska­de gjen­nom men­nes­kel­i­ge hand­lin­ger på Sval­bard, for­di arten er strengt ver­net i Nor­ge. Nå kunngjor­de Sys­sel­man­nen at saken er ned­lagt for­di det var et til­fel­le av nød­ver­ge, et for­søk å red­de et men­nes­kel­ig liv.

Dess­ver­re sto livet til Koot­te ikke til å red­de. Han døde før han kun­ne bli inn­lagt på syke­hu­set.

Det er en sak til som er fort­satt under etter­forsk­ning iføl­ge Sys­sel­man­nen. Den gjel­der Lon­gye­ar­by­en cam­ping, som var arbei­ds­gi­ve­ren over­for Koot­te. Her under­søkes om det er snakk om «even­tu­el­le brudd på plikter etter arbei­ds­mil­jøl­oven.»

Tilbake

BØKER, KALENDER, POSTKORT OG MER

Dette og mye mer får du i Spitsbergen-Svalbard nettbutikken.

Siste modifikasjon: 29.12.2020 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php