I går sto det skrevet her på denne siden at gruve 7 var fortsatt ikke i drift etter store deler av gruven sto under vann etter rekordværet i juli. Men denne «nyheten» var allerede gammeldags da den ble publisert: allerede på lørdag kveld hadde Store Norske allerede satt i gang med å hente kull ut igjen, som gruvesjef Per Nilssen fortalte Svalbardposten.
Gruve 7 (til høyre for midten) på Breinosa ved Longyearbyen. Lenger bak og til ventre sees Foxfonna. Store deler av gruve 7 ligger under Foxfonna.
Det ble mye å gjøre etter oversvømmelsen i juli/august. Blant annet måtte store deler av det elektriske utstyret skiftes ut. Nå kan energiverket i Longyearbyen og internasjonale kunder igjen få tak i kull fra gruve 7, hvor det nå jobbes nesten døgnet rundt i to lange skift for å produsere mest mulig kull. Likevel ser Store Norske økonomisk et dårlig år foran seg.
Mindre reparaturarbeider vil man fortsette med i en stund mens selve produksjonen går videre. Blant annet skal det sikres at slike oversvømmelser skal ikke skje igjen ved å installere større pumper. Store deler av gruve 7 ligger under Foxfonna, slik at inntrenging av smeltevann i gruva om sommeren er i og for seg ikke noe uvanlig, men vanligvis ikke i så store mengder.
Posteren "Svalbardhytter" (70 x 100 cm) viser mangfoldet av Svalbards hytter i forskjellige landskap. Posteren nytes best sammen med boka "Svalbardhytter".
Boka supplerer posteren Svalbardhytter. Den forteller historiene bak hyttene på tre språk mens posteren visualiserer de mange variasjonene av hyttene i Svalbards forskjellige landskap.
Denne boka er ikke bare den mest omfattende Svalbard-guidebok med informasjon angående alle relevante fagområder, men den er samtidig en fotobok med mange bilder som illustrerer Svalbard sitt landskapelig mangfold, sammen med dyre- og plantelivet sitt i sin helhet.