spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker
Home* Nyheter og reiseblogg → Svalbard-smånytt: en liten oppdatering

Svalbard-smånytt: en liten oppdatering

Polarnatten er kommet til Svalbard i tillegg til forskjellige typer lockdown og reiserestriksjoner i Europa og hele verden. Verdens oppmerksomhet er fokussert på begivenheter steder langt borte fra Arktis, hvor livet går sin gang med mer eller mindre store opphisselser av typene “dagligdags + everyday madness”.

Svalbard smånytt: en oversikt fra månedsskiftet oktober-november:

Den siste uken begynte med fantastisk nordlys over Svalbard og andre steder i Arktis med fri himmel i rett øyeblikk. Mange vakre bilder ble tatt i Longyearbyen og lagt ut på sosiale medier.

Nordlys Longyearbyen

Nordlys over Adventdalen ved Longyearbyen.

Produksjon av kull i gruve 7 er fortsatt ikke tatt opp igjen. Gruven ble delvis satt under vann etter det ekstremt varme været i juli. Gjenoppstarten har allerede blitt annonsert flere ganger, men så langt er gruven ikke kommet i drift igjen. Nå satser Store Norske på å få det gjort i løpet av denne uken. Kull fra gruve 7 brukes i det lokale energiverket i Longyearbyen og kjøpes av kunder blant annet i Tyskland, som har bestillt igjen etter en korona-pause tidligere i år.

Galleri Svalbard har kunngjort planlagt flytting til Longyearbyen sentrum. Dermed vil Nybyen tape en større attraksjon. Denne øvre bydelen av Longyearbyen sliter allerede blant annet med risiko for skred og steinras.

Med SvalBad finnes det en vedfyrt sauna i havna med direkt adgang til fjorden 🙂

AECO (Association of Arctic Expedition Cruise Operators) har varslet om industristandarder for guider. Dermed tar man opp en viktig diskusjon og utvikling som har pågått i mange år.

Guides Spitsbergen

I mange år har vi selv tatt vare på våre guider. Men grunnet utviklingen i reiselivsbransjen med vekst også i polarområdene er det viktig å få en standard på plass om brukes i hele bransjen.
Dette bildet ble tatt i gamle dager: utvilsomt et veldig godt team! Fra venstre: kaptain Alexander Pruss, en ung Rolf Stange (forfatteren), Peter Balwin og Matthias Kopp, under en Svalbardtur ombord MS Professor Multanovskiy i 2009.
Those were the days 🙂
Forfatteren beklager å ha kommet inn på nostalgiske avveier i et lite øyeblikk.
Bilde © Bärbel Erwert (skipslegen denne gangen).

Tilbake
Siste modifikasjon: 02.11.2020 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php