spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker
Home* Nyheter og reiseblogg → Ian R. Stone (1943-2020)

Ian R. Stone (1943-2020)

Ian R. Stone ble satt stor pris på som venn, kollega og polarhistoriker av mange, inkludert undertegnede. Han dro på sin siste reise den 10. juli 2020. Noen lesere vil minnes ham som en briljant historiker og enestående lektor på mindre ekspedisjonsskip, som de russiske skipene selskapet Oceanwide Expeditions brukte i tidligere år, og i senere år litt større cruiseskip, også i varmere farvann – en opplevelse han ofte kunne dele med sin kone Olga. På en rekke reiser i Arktis og Antarktis hadde jeg anledning til å bli imponert av Ians omfattende viten og erfaring, alltid fremført med humor; han nølte aldri med å dele sine mange kunnskaper med en ung kollega.

Ian R. Stone (1943-2020)

Ian R. Stone (1943-2020), her i 2005 på Orcadas-stasjonen på Sør-Orkneyøyene.

Ian var gentleman og akademiker, en lærd på en klassisk måte: den omfattende kunnskapen om polare oppdagelsesreiser (og mye annet) hadde han alltid parat som det var, uten en kjapp kikk på Wikipedia eller andre ressurser. Han kunne det bare. Men han var også klar til å håndtere en zodiac i brenningen eller en gretten isbjørn, om det trengtes.

Det var bra å vite at der var noen som kunne gi et svar på ethvert historisk (eller annet) spørsmål, noe som jeg, også som forfatter, ofte har benyttet meg av. Ian har alltid vært motivert og kompetent til å hjelpe. Jeg har mange gode minner om ham fra reisene som vi delte.

Tilbake
Siste modifikasjon: 14.08.2020 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php