spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker
Home* Nyheter og reiseblogg → Regjeringen forlenger reiseråd og skjerper inn på innreiserestriksjonene; flere norske turister på Svalbard i juli

Regjeringen forlenger reiseråd og skjerper inn på innreiserestriksjonene; flere norske turister på Svalbard i juli

Regjeringen i Oslo har forlenget reiserådet på grunn av økte smittetall i mange europeiske land ifølge en pressemelding. Regjeringen fraråder reiser til utlandet som ikke er strengt nødvendige. Reiserådet forventes til å gjelde minst til og med 1. oktober. Samtidig innfører regjeringen restriksjoner for utenlandske turister fra mange europeiske land. Fargen grønn finnes ikke mer i Folkehelseinstituttet sitt nytt kart. Den ble erstattet med gul. Ifølge statsminister Erna Solberg skjedde det for å unngå misforståelser og for å minne folk om at det finnes for tiden ingen trygge land å reise til.

Folkehelseinstitutts korona-kart fra 12. august 2020

Folkehelseinstitutts “korona-kart” for Norden og Europa fra den 12. august 2020
(gelder f.o.m. 15. august).

Kartet viser flere land enn før med rød farge. Det nye kartet trer i kraft på den 15. august. Da skal også turister fra land som Nederlande, Frankerike og Island være i karantene i 10 dager ett sted på fastlandet (ikke Svalbard). Også turister fra land som er vist i skalert rød farge skal være i karantene etter innreise. Her foreligger ikke nok informasjon eller den regnes som upålitelig. Kartet oppdateres minst alle 14 dager eller tidligere etter behov.

For reisende med andre bakgrunn enn turisme gjelder andre regler.

Som man kunne forvente har reiselivsnæringen på Svalbard en svært vanskelig sesong. I juni kollaberte tallene: da var antallet turister som kom til Longyearbyen 85 % lavere enn i juni 2019. I juli ble situasjonen litt bedre, med et tap av “bare” 50 % turister sammenlignet med året før. Dette er fordi antallet norske turister har økt. I totale tall kom 3448 turister til Svalbard i juli 2020 (i juli 2019 var det 8789). Overnattingsstedene hadde et belegg på 35 %, mindre enn halvparten av det man kunne jobbe med i juli 2019 hvor 77 % av kapasiteten ble solgt, som Svalbardposten beretter ifølge statistikk fra Visit Svalbard.

Tilbake
Siste modifikasjon: 13.08.2020 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php