Arbeidsledigheten har nådd et nivå tidligere helt ukjent i Longyearbyen under Corona-krisen og den er fortsatt høy: det er for tiden 344 personer som har registrert seg arbeidsledig (helt eller delvis), som Svalbardposten har fått vite hos NAV.
Mye farligere enn isbjørn: Corona-viruset.
Dreper og koster jobb i hele verden (fotomontasje).
Det er bare 6 mindre enn uka før, til tross for at reiselivet har begynt å motta bookinger og satt i gang med å forberede for de første turistene som er forventet å komm fra fastlandsnorge f.o.m. 1. juni.
Arbeidsledigheten skaper store problemer for mange. Tredjelandsborgere fra land utenfor EU/EØS har ikke krav på sosial bistand fra norsk side og stønadsordningen som regjeringen likevel har innført utløper 20. juni. Tredjelandsborgere kan deretter ikke forvente hjelp fra det offentlig utover finansiell støtt ved reisen tilbake til hjemlandet.
På grunn av Svalbardtraktatens regler kan borgere fra alle medlemsland (og andre, i praksis) fritt oppholde seg og jobbe på Svalbard, men til gjengjeld finnes det ingen sozial bistand til utenlandske fastboende.
Posteren "Svalbardhytter" (70 x 100 cm) viser mangfoldet av Svalbards hytter i forskjellige landskap. Posteren nytes best sammen med boka "Svalbardhytter".
Boka supplerer posteren Svalbardhytter. Den forteller historiene bak hyttene på tre språk mens posteren visualiserer de mange variasjonene av hyttene i Svalbards forskjellige landskap.
Denne boka er ikke bare den mest omfattende Svalbard-guidebok med informasjon angående alle relevante fagområder, men den er samtidig en fotobok med mange bilder som illustrerer Svalbard sitt landskapelig mangfold, sammen med dyre- og plantelivet sitt i sin helhet.