spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker
Home* Reise rapporter med fotogallerierArktisk blogg: Jan Mayen, Spitsbergen → Østkysten: Markhambreen & Kvalvågen – 08. juli 2019

Østkysten: Markhambreen & Kvalvågen – 08. juli 2019

Til syvende og sist kom vi oss til østkysten. Spitsbergens vestkyst er jo veldig vakker, men vi har jo hatt mye dager der og nå er det fint å komme seg til mer avsidesliggende steder. Østkysten er villere og røffere enn vestkysten, på mange måter. Kaldere og veldig ugjestmild. Du får neppe følelsen å være en velkommen gjest i naturen her.

Det var en rolig seilas rundt Sørkappet, og nå er det rolig her i Storfjorden. Vi tok anledningen å ta en nærmere titt på Markhambreen, en av mange isbreer på denne kanten som har trykket seg såpass mye tilbake at en strand har dannet seg mellom breen og fjorden og en liten bukt mellom stranden og breen. Ganske lik Crollbreen og Emil’janovbreen lengre nord.

Men til vår overraskelse fant vi ut at Markhambreen hadde fremstøtt igjen slik at bukta ble borte! Nå ligger den veldig oppsprekkede breen på stranden igjen. Heldigvis var sjøen så stille at det lot seg godt gjøre å gå i land på yttersiden av stranden, for å få et enntrykk av dette fascinerende landskapet.

Galleri – Østkysten: Markhambreen & Kvalvågen – 08. juli 2019

Klikk på miniatyrbildet for å åpne forstørret versjon av et spesielt bilde.

Noen timer senere var vi lengre nord, på Boltodden i Kvalvågen. Også her er det et fascinerende kystlandskap, med svære sandsteinblokker i fjæra. Og selvfølgelig det geologiske høydepunktet her på stedet: dinosaur-fotavtrykk!

Vi gikk flere turer, langs fjæra, innover den stille Kvalhovddalen og oppe på fjellet. Middagen fikk bare vente litt.

Tilbake
Siste modifikasjon: 09.07.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php