spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker

Bellsund – 27. juni 2019

Sørover – det skulle jo bety Hornsund for oss. Men vi ombestemte oss etter å ha sjekket den siste værmeldinga. Det skal bli ganske stygg vær på sørøstsiden de neste dagene.

Da holder vi oss gjerne borte, og dermed blir Bellsund stedet for oss. Det er litt grå, med en lav skydekke, men ellers fint, stille og rolig, når ankeren går ned etter frokosten.

Det er mye historie i Recherchefjorden, mye å fortelle fra flere flere hundre år. De første overvinterne, Tsjitsjagov’s dårlig planlagt ekspedisjon, den vellykkede Recherche-ekspedisjonen, den ulykkelige seilasen til Monte Cervantes og den litt mysteriøse Gjæver-villaen.

Andre historier går lengre tilbake i tiden. Den fossile morenen som vi finner sør for Renardbreen er nesten 600 millioner år gammel!

Senere drar vi ut på en nydelig tundra-tur i Van Keulenfjorden. Her er det mange nysgjerrige reinsdyr. Vi når frem til noen flotte utsiktspunkter og nyter det vakre og spennende landskapet før vi vender tilbake til båten, litt sent for middagen.

Galleri – Bellsund – 27. juni 2019

Klikk på miniatyrbildet for å åpne forstørret versjon av et spesielt bilde.

Jeg kan nesten ikke tro hva som jeg ser når kaptain Robert viser meg den siste værmeldinga. Sørøst Svalbard, hvor vi hadde egentlig tenkt oss hen, vil snart bli et lite hyggelig sted. Sørkappet er jo kjent som et værhard sted, og det blir det i alle fall i flere dager framover. Da er det bare å være fleksibel og så setter vi kurs mot nord igjen. Det ser kanskje litt rart ut på kartet, men det må vi jo ikke bry oss om.

Tilbake
Siste modifikasjon: 28.06.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php