spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker

Forlandsund – 26. juni 2019

De siste to ukene i Longyearbyen gikk veldig fort forbi … og nå er vi allerede på tur igjen. Det er 2 ½ uker med SV Antigua kryss og tvers over hele Svalbard. Vel, så langt vi rekker. Nordkysten er fortsatt pakket med tett drivis. Så vi kommer nok til å utforske sørsiden og sørøstkysten litt mer. Men til å begynne med tar vi en liten tur nordover. Vi fikk bekreftet at det er en god del hvalrosser i Forlandsundet. Værmeldinga passer bra. En dag med vindstille for å dra ut på tur og så litt nordlig vind som vil fylle seilene på veien sørover senere. Det passer utmerket.

Den første dagen på turen våkner vi godt forankret ved en landtange i Forlandsundet. Her ligger 40-50 hvalrosser og hviler … og to isbjørner! Ei binne med en toårsunge spaserer mot hvalrossene.

Det ble en veldig spennende morgen. Med gummibåtene kom vi inn i en god posisjon til å være „flue på veggen“. Bjørnene prøvde å lage panikk blant hvalrossene men lykkedes ikke med det og så trukket de seg tilbake etter hvert for så å spasere litt frem og tilbake langs stranden. En fantastisk opplevelse å følge med på slikt!

Galleri – Forlandsund – 26. juni 2019

Klikk på miniatyrbildet for å åpne forstørret versjon av et spesielt bilde.

Senere gikk vi en liten tundra-tur ved MurraypyntenPrins Karls Forland.

Da alle var tilbake om bord heiste vi seilene. Maskinen kan få hvile litt, nå overtar vinden og det blir en fin seilas sørover.

Tilbake
Siste modifikasjon: 27.06.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php