Utsikt gjennom Eskerdalen. Sassendalen skimtes på langt hold
i polardagens morgengry i februar.
Starten til vår lille tur er nok litt humpete. Først må vi dra en bil ut av et dypt snøhull hvor noen tenkte å kunne snu. Det var ikke første gang at dette jævla hullet har lurt noen. Vi bør kanskje sette opp et skilt …
Utsikt over ytre Tempelfjorden mot Isfjorden.
Og så vil snøskuterne ikke helt som vi vil, noe som de like å gjøre ganske så ofte. Men til syvende og sist kommer vi oss avgårde. Det er nok litt frisk i dag, godt under 20 kuldegrader i Longyearbyen og visst ikke langt fra -30 i Sassendalen og Tempelfjorden. En kollega som var en tur til østkysten fortalte senere at temperaturen på breene dit lå på omtrent -40 … som sagt, det er litt frisk i dag.
Det er ikke bare lufta som er litt isete i dag, det samme gjelder fjorden. Fastisen strekker seg fra Fredheim innover Tempelfjorden, og til og med Sassenfjorden – bindeledded mellom Tempelfjorden og Isfjorden – viser klare tegn av isdannelse. Om dette ville bare fortsette i noen uker fremover …! Vi får se.
Vi nyter stedet, det fantastiske landskapet, kulden, isen, lyset og til syvende og sist varm suppe fra thermosen og så er det på tide å sette i gang med tilbaketuren. Dagene er fortsatt korte, men lyset kommer tilbake nå med voldsom fart.
Posteren "Svalbardhytter" (70 x 100 cm) viser mangfoldet av Svalbards hytter i forskjellige landskap. Posteren nytes best sammen med boka "Svalbardhytter".
Boka supplerer posteren Svalbardhytter. Den forteller historiene bak hyttene på tre språk mens posteren visualiserer de mange variasjonene av hyttene i Svalbards forskjellige landskap.
Denne boka er ikke bare den mest omfattende Svalbard-guidebok med informasjon angående alle relevante fagområder, men den er samtidig en fotobok med mange bilder som illustrerer Svalbard sitt landskapelig mangfold, sammen med dyre- og plantelivet sitt i sin helhet.