Longyearbyen forandrer seg under korona-krisen. Byen har forandret seg siden den ble grunnlagt i 1906, men det er nok den første gangen siden andre verdenskrig at mer enn 10 prosent av befolkningen flyttet bort innenfor et kort tidsrom: 273 personer flyttet bort siden krisen begynte i mars ifølge den offisielle statistikken. Mørketallet kommer i tillegg. Krisen har rammet Longyearbyen hardt, og mange har mistet jobben.
Også banken er blant årets tapere: det ble kjent at banken i Longyearbyen er blant de 16 filialene som SpareBank1 vil nedlegge. Ifølge Svalbardposten mener SpareBank1 at det er ikke behov for fysisk tilstedeværelse siden kundene benytter seg av internett-tilbudet heller enn å gå til banken. Det er klart at avgjørelsen sees svært kritisk i Longyearbyen, spesielt i korona-krisen.
Post og bank i Longyearbyen: posten får bli, banken stenges.
For de ansatte på postkontoret er det derimot snakk om flaks: mens de fleste postkontorene på fastlandet blir stengt, opprettholdes postkontoret i Longyearbyen.
Posteren "Svalbardhytter" (70 x 100 cm) viser mangfoldet av Svalbards hytter i forskjellige landskap. Posteren nytes best sammen med boka "Svalbardhytter".
Boka supplerer posteren Svalbardhytter. Den forteller historiene bak hyttene på tre språk mens posteren visualiserer de mange variasjonene av hyttene i Svalbards forskjellige landskap.
Denne boka er ikke bare den mest omfattende Svalbard-guidebok med informasjon angående alle relevante fagområder, men den er samtidig en fotobok med mange bilder som illustrerer Svalbard sitt landskapelig mangfold, sammen med dyre- og plantelivet sitt i sin helhet.