spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker
Home* Nyheter og reiseblogg → Trinnvis oppheving av karanteneplikten

Trinnvis oppheving av karanteneplikten

Karanteneplikten på Svalbard vil bli opphevet i flere trinn for fastboende, deres nærstående familiemedlemmer og yrkesreisende inkludert forskning og til syvende og sist fritidsreisende, dvs. turister, ifølge Sysselmannen. Her er foreskriften.

Karenteneplikten for fastboende, nærstående familiemedlemmer, yrkesreisende og vitenskapsfolk ble allerede opphevet på fredag kveld.

Corona-karantene, Svalbard

Skal nå oppheves i flere trinn:
Corona-karantenen (fotomontasje).

Fritidsreisende, det vil si turister, fra Norge får lov til å reise til Svalbard uten karanteneplikt f.o.m. 1. juni.

Deretter vurderes karanteneplikten opphevet for fritidsreisende fra Norden f.o.m. 15. juni.

Resten av verden får vente lengre. Justis- og beredskapsminister Monica Mæland sa i en pressekonferanse at man vurderer å oppheve karanteneplikten fra “nærliggende europeiske land” f.o.m. 20. juli, men utviklingen vurderes fortløpende til en eventuell besluttning vil bli tatt.

Godkjente hygiene- og helseplaner forutsettes for alle organiserte turopplegg.

Sysselmannen legger vekt på at det er ikke snakk om en rask og full åpning, men om en forsiktig tilnærming til en ny normalitet. Man vurderer muligheten å begrense det totale antallet turister på Svalbard med tanke på kapasiteten til beredskapstjenestene.

Kystcruise over flere dager er så langt unntatt fra åpningen. Denne typen turoppleeg byr på særlige utfordringer og det vil ta “ytterligere tid på å vurdere når det kan åpnes for denne aktiviteten”, som Mæland sa.

Tilbake
Siste modifikasjon: 17.05.2020 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php