spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker

Kongsfjord – 21. september 2019

Kongsfjorden – Det var flott å bli vekket av bråket lagd av isbreen ute. Vi lå forankret ikke langt fra Blomstrandbreen.

Blomstrandhalvøya var dagens første mål. Valget var en lett tur langs kysten eller en litt mer krevende tur tvers over øya inkludert Irgensfjellet (385 meter) og Brattlikollen (370). Ikke verdens høyeste fjell, men utsikten over Kongsfjorden er likevel helt upåklagelig. Turen videre gikk langs den lille gamle gruvebyen Marble Island / Ny London. Det ble litt sent før vi kom tilbake til skipet, men det er jo verdt hvert eneste minutt som man får være ute på en sånn gyllen septemberdag.

Lovénøyane er jo fredet som fuglereservat, men alle hekkefugler har dratt for uker siden og nå er det hverken fugler eller lovgiver som legger hindringer i veien. Og småøyer i arktis pleier jo gjerne å være sanne skattekister. Tusenvis av år med intens gjødsling har skapt tykke tepper av moser og lav. Det er mye breis i fjæra og noen nysgjerrige steinkobber som leker i vannet. To reinsdyr, mange store flytteblokker og fantastisk landskap alle veier.

Galleri – Kongsfjord – 21. september 2019

Klikk på miniatyrbildet for å åpne forstørret versjon av et spesielt bilde.

I Ny-Ålesund var de så vennlige å åpne Kongsfjordbutikken til og med lørdags kveld for oss. Jeg tror det var verdt å gjøre det for alle parter. Den lille byturen og spaserturen til Amundsens berømte luftskipsmast ble til kveldsturer. Solnedgang var jo allerede klokka 19.39.

Tilbake
Siste modifikasjon: 23.09.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php