spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker
Home* Reise rapporter med fotogallerierArktisk blogg: Jan Mayen, Spitsbergen → Øfjorden – Bjørneøerne – 04. september 2019

Øfjorden – Bjørneøerne – 04. september 2019

Øfjorden er forbindelsen mellom fjordene som ligger lengst inne i Scoresbysundet og Hall Bredning som er dens utstrakte midterste del. Denne 90 kilometer lange fjorden er, av de tre fjordene som strekker seg rundt Milne Land, den største. Det er 5 til 7 kilometer fra kyst til kyst og vannet er mer enn 1000 meter dypt mange steder. Fjellene står opp til mer enn 2000 meter høyt rett over fjorden. Ett loddrett tårn ved siden av det andre, utallige spisser og topper. Et kjempedrømmeland. Det er den dyptliggende roten av en fjellkjede som ble erodert for lenge siden og som etter landheving nå danner en ny og mektig fjellkjede igjen.

Galleri – Øfjorden – Bjørneøerne – 04. september 2019

Klikk på miniatyrbildet for å åpne forstørret versjon av et spesielt bilde.

Etter mange timer seilas finner vi en flott havn i Jyttes Havn i Bjørneøerne. Snart er vi på tur og nyter den fantastiske utsikten fra en liten fjelltopp i nærheten.

Natten blir ikke så uforstyrret som vi hadde håpet på. Men alle hopper ut av senga når de plutselig hører ordet „nordlys“.

Tilbake
Siste modifikasjon: 05.09.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php