spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker

Drivisen – 05. og 06. juni 2019

Det er helt fantastisk hvor fort ting forandrer seg her oppe: i går var Danskegattet isfritt og bare en dag senere er det isflak overalt. Vi foretrekker å holde oss borte fra dette grunne, isfylte farvannet og velger å følge vestsiden av Amsterdamøya nordover.

Drivis rundt nordvesthjørnet av Spitsbergen! Det er slik det gjerne var i gamle dager – bare at det var godt inn i juli måned det pleide å være, og nå er det tidlig i juni.

Vi passerer et felt med åpen drivis etter den andre, og noen øyer som Fuglesongen, hvor tusenvis av alkekonger hekker, og Klovningen. Senere når vi frem til munningen til Raudfjorden. Her tar vi en kjapp tur med småbåten i drivisen før den blir altfor tett. Snart er det bare å forsvinne, vi har jo ikke planlagt å overvintre her!

I mellomtiden er drivisen blitt tettere rundt Amsterdamøya, så turen tilbake tar mer tid. Det er fantastisk – nå er det naturen som skriver ruteplanen! Det er jo sånt det skal være i Arktis. Sent på kvelden slår vi maskinen av og driver i åpen drivis for å få sove litt. Dagen etter tar det hele morgen å navigere gjennom Smeerenburgfjorden og Sørgattet, og så når vi åpent vann utenfor vestkysten.

Galleri – Drivisen – 05. og 06. juni 2019

Klikk på miniatyrbildet for å åpne forstørret versjon av et spesielt bilde.

Nå følger vi kysten sørover. Være er grått og kjedelig. Sent på kvelden når vi fram til Prins Karls Forlandet, hvor vi går i land for å se på en liten gruppe hvalrosser. Dyrene er ganske aktive og dermed blir det en fin avslutning for denne dagen.

Galleri – Drivisen – 05. og 06. juni 2019 – 2

Klikk på miniatyrbildet for å åpne forstørret versjon av et spesielt bilde.

Tilbake
Siste modifikasjon: 17.06.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php