spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker

Billefjorden – 02. juni 2019

Vi var alle sammen veldig spent på hva som dagen ville bringe – det hadde vært mange isbjørnobservasjoner i Billefjorden i det siste. Til og med i går hadde det vært ikke mindre enn 3 bamser her i området, så her tenkte vi måtte det jo være noe å se. Snart etter frokosten var vi i gang, det var bare noen få sjømil til iskanten i Billefjorden.

Det gikk ikke mye tid til vi hadde sett isbjørn på fastisen ved Nordenskiöldbreen. Litt langt borte, for langt for å ta brukbare bilder. En bjørn spiste frokost, han hadde åpenbart fått tak i en sel, den andre ruslet rundt og ventet på sjansen sin å få noen godbiter, han også. Vi fulgte med fra skipet som lå ved iskanten. Hele skuespillet var så vidt synlig i kikkerten og med Ingolf sin teleskop fikk man jo upåklagelige observasjoner. Bare for å ta bilder var avstanden godt over grensen.

Galleri – Billefjorden – 02. juni 2019

Klikk på miniatyrbildet for å åpne forstørret versjon av et spesielt bilde.

Senere tok vi en tur i land i Skansbukta. På sørsiden der hadde det vært en god del reinsdyr, som vi så flere av på nært hold, og vi nytet utsikten og solskinn etter en litt anstrengende gåtur i den tunge, våte dypsnøen.

Tilbake
Siste modifikasjon: 08.06.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php