spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker
Home* Nyheter og reiseblogg → Svalbard Skimarathon

Svalbard Skimarathon

I dag (Lørdag, 27 april) kunne Sysselmann Kjerstin Askholt fyre av startskyddet for Svalbard Skimarathon 2019 som planlagt klokken 9.

Sysselmann Kjerstin Askholt skyter startskuddet Svalbard Skimarathon 2019

Sysselmann Kjerstin Askholt fyrer av startskuddet for Svalbard Skimarathon 2019.

Det kom sikkert som litt av en lettelse for dem som står bak begivenheten. Mildværsperioden før påsken hadde tært på snøen og ruten måtte legges om på kort varsel. Dagens skimarathon gikk over Adventdalen, og etter en avstikker innom Mälardalen fulgte ruten kysten på nordsiden av Adventfjorden via Hiorthhamn og Advent City. Etter vendepunktet i Hanaskogdalen gikk løpet tilbake samme vei.

Start Svalbard Skimarathon 2019

Start av den første gruppen i Svalbard Skimarathon 2019.

I tillegg kommer streiken hos SAS. Mange hadde nok håpet at Longyearbyen ville bli spart for avlyste fly fordi det er ingen alternative transportmidler for å komme seg hit og bort igjen, men slik skulle det ikke bli. Det er ikke kjent hvor mange påmeldte deltakere ikke kunne komme pga streiken, men det er rimelig å anta at det er flere enn bare noen få.

Uansett var antall påmeldte med omtrent 700 litt lavere enn i fjoråret (800). Dette tallet kan ha steget litt i det siste døgnet før start fordi det er fastboende i Longyearbyen som registrerer seg kvelden før, etter dagens motivasjon og værmelding.

Award ceremony Svalbard Skimarathon

Her blir premieutdeling prøvd før selve starten 🙂

Dagens skimarathon er nummer 27. Dermed har den en ganske lang tradisjon og er et av de største regulære arrangementene i kalenderen i Longyearbyen. Det er mange deltakere fra mange forskjellige land.

God tur og lykke til!

Tilbake
Siste modifikasjon: 09.05.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php