spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker
Home* Nyheter og reiseblogg → Ferdselsforbud for snøskutere på isen i Tempelfjorden

Ferdselsforbud for snøskutere på isen i Tempelfjorden

Sysselmannen har innført ferdselsforbud på fjordisen i Tempelfjorden for motorisert trafikk, dvs snøskutere. Det har allerede vært debatt om dette i en stund, og nå er det i kraft fra onsdag (13.03.) som Sysselmannen opplyser på hjemmesiden.

Isbjørn vandrer ofte på fjordisen i Tempelfjorden, den hviler og jakter på sel der. For tiden er det ei binne med to unger og en enslig bamse som holder til i Tempelfjorden. Snart vil også ringselen begynne med å kaste der.

traffic ban Tempelfjord

Ferdselsforbud for snøskutere i Tempelfjorden: motorisert trafikk er ikke tillatt i den røde sonen. Lenger vest er det tillatt å krysse på den korteste farbare ruten.
Kart: Sysselmannen på Svalbard).

Det har vært flere tilfeller både i år og tidligere da dyr ble forstyrret av skuterbøller. Det fleste oppfører seg pent og holder avstand og kontroll på gassen når situasjonen krever det. Dette gjelder både fastboende og turister, som flest (men ikke utelykkende) ferdes i organiserte turopplegg i dette området. Det har funket bra i mange år, bortsett fra hensynsløs atferd av individuer her og der. Men det er dessverre alltide noen som ikke har kontroll på seg selv.

Sysselmannen ser seg åpenbart ikke i stand til å gjennomsette regelverket som gjelder i tilstrekkelig omfang og har derfor valgt å stenge området for alle: nå gjelder det fullstendig ferdselsforbud for motorisert traffik i Tempelfjorden øst for linjen mellom Kapp Schoultz og Kapp Murdoch. Vest for denne linjen er det lov å krysse fjorden på korteste farbar rute, men det ikke lov å stanse med mindre det er nødvendig av sikkerhetsmessige eller tekniske årsaker. Kryssningen av isen i Tempelfjorden mellom Fredheim i Sassendalen (eller Kapp Schoultz) og Kapp Murdoch er en del av en hyppig brukt snøskuterrute nordover, eksempelvis til Pyramiden.

Gletscherfront des Tunabreen, Tempelfjord

Brefronten av Tunabreen i Tempelfjorden er nå utenfor rekkevide for de fleste.

Dette gjør brefronten til Tunabreen umulig å nå for de fleste. Før hadde det vært et veldig populær turmål for både fastboende og tilreisende.

Ferdselsforbudet gjeldet inntil videre opplysninger kommer fra Sysselmannen, men ikke utover 01 juni.

Ikke motorisert trafikk (skiløpere, hundesleder) er ikke berørt. Skipstrafikk vil også være mulig i Tempelfjorden så snart isen er gått.

Tilbake
Siste modifikasjon: 14.03.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php