spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker
Home* Nyheter og reiseblogg → Reketråler Northguider, på grunn i Hinlopenstretet: berging planlagt i august

Reketråler Northguider, på grunn i Hinlopenstretet: berging planlagt i august

Reketråleren Northguider gikk på grunn ved Sparreneset på Nordaustland, rett før for Murchisonfjorden på Svalbard, i slutten av desember. Mannskapet opplevde hendelsen i totalt mørke, sterk kulde og kraftig vind som dramatisk, men alle kunne hentes med helikopter etter noen timer.

Reketråler Northguider på grunn i Hinlopenstretet

Reketråler Northguider på grunn i Hinlopenstretet, under kysten av Nordaustlandet.
Foto: Kystverket.

300 tonn diesel og andre miljøfarlige substanser og gjenstander som garn kunne berges i januar. Eksperter fra Sjøfartsdirektoratet vurderer situasjonen av skipet for tiden som stabil. Foredelen av dette er at man forventer ikke at naturens krefter som is, strøm og vind vil føre skipet fra grunnen og inn i dypere vann. Ulempen er at det samme gjelder menneskelige krefter: bergingen antas å være en større operasjon som vil ta flere uker.

Sysselmannen som forvalter området har sammen med Sjøfartsdirektoratet og Kystvakten bestemt at bergingen planlegges i august. På denne tiden kan man forvente gode forhold med tanke på vær, is og lys.

KV Svalbard er nå på vei til ulykkesstedet for å forberede havaristen for flere måneders ventetid. Dette betyr at det blir sjekket at Northguider ligger såpass stabilt og at det er ingen miljøfarlige stoffer eller gjenstander ombord. Havaristen skal overvåkes ved hjelp av posisjoneringsutstyr.

Tilbake
Siste modifikasjon: 27.02.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php