Det har vært mange værrekorder de siste årene, som er så tydeligvis preget av pågående klimaendringer, og det ble flere nå i juni og juli. Gjennomsnittstemperaturen i juni ble målt på Svalbard lufthavn Longyear med 8,3 varmegrader, varmere enn noensinne før. Juli måned var også varm, med 1,3 grader over normalen som er basert pa gjennomsnittet i perioden 1991-2020. Dette er et tidsrom som allerede er preget av klimaendringer.
Rekordvarme på Svalbard: fastboende og turister kunne i hvert fall nyte noen fine sommerdager …
Men det som virkelig forbauset meteorologen i juli var nedbøret heller enn temperaturen. Det ble målt så mye som 48,7 mm, mer enn dobbelt så mye om vanlig (20 mm), som meteorologiansvarlig på flyplassen kunne fortelle Svalbardposten. Og det er ingen tvil om at det var flere veldig våte dager i Longyearbyen og ellers på Svalbard i juli. Den lille fotgjengerbroa Perleporten i Longyearbyen (nevnt etter en kysthule på Bjørnøya) ble skadet under kraftig regnvær.
… men det var også en god del vind, tåke og regn.
Bildet viser den lille broa Perleporten i Longyearbyen som ble skadet under kraftig regnvær.
Posteren "Svalbardhytter" (70 x 100 cm) viser mangfoldet av Svalbards hytter i forskjellige landskap. Posteren nytes best sammen med boka "Svalbardhytter".
Boka supplerer posteren Svalbardhytter. Den forteller historiene bak hyttene på tre språk mens posteren visualiserer de mange variasjonene av hyttene i Svalbards forskjellige landskap.
Denne boka er ikke bare den mest omfattende Svalbard-guidebok med informasjon angående alle relevante fagområder, men den er samtidig en fotobok med mange bilder som illustrerer Svalbard sitt landskapelig mangfold, sammen med dyre- og plantelivet sitt i sin helhet.