spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker
Home* Reise rapporter med fotogallerierArktisk blogg: Jan Mayen, Spitsbergen → Dalvik – Akureyri – 08. september 2019

Dalvik – Akureyri – 08. september 2019

En båt som ligger stille istedenfor rock’n’roll på havet er ikke verst. Ingen som må stå opp tidlig klokken 4 om morgenen og ingen som bråker med seilene til helt uvanlige tider. Det hjelper å få litt søvn, noe som nok alle lengtet etter. Søndagsfrokost kl. 9, alle sitter sammen rundt bordet for første gang siden vi forlot Grønland. Dette er livet!

Det første vi ønsket oss etter den lange seilasen var å gå en liten tur. Det finnes en naturreservat i nærheten av Dalvik med et fint elvelandskap og tilhørende fugleliv. Kaféen i Dalvik er absolutt verdt et besøk 🙂

Galleri – Dalvik – Akureyri – 08. september 2019

Klikk på miniatyrbildet for å åpne forstørret versjon av et spesielt bilde.

Nå er det bare en noen få timers kort og nydelig seilas igjen til Akureyri, med noen knølhval her og der. Og denne fossen overfor Akureyri, den er nok ganske unik i at den er både kunstig og har varmt, geotermisk vann. Den var plutselig der når de bygget tunnelen i området her.

Og så er vi plutselig i Akureyri. Igjen er en lang og vakker reise kommet til slutten. Tusen takk til alle som var med, først og fremst til skipper og båteier Heinz og mannskapet og båten hans!

Tilbake
Siste modifikasjon: 10.09.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php