spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker
Home* Reise rapporter med fotogallerierArktisk blogg: Jan Mayen, Spitsbergen → Storfjord-Sørkappøya – 18. august 2019

Storfjord-Sørkappøya – 18. august 2019

I dag har vi den lange seilasen i Storfjorden sørover mot Sørkapp og til vestkysten på agendaen. Været skulle bli perfekt ifølge værmedingen. Og slikt ble det. Bedre blir det rett og slett ikke! Blikkstille på havet, blå himmel, solskinn. Skipperen kunne slappe av (se bilde). Noen finnhvaler dukket opp her og der.

Spitsbergens Sørkapp har et dårlig rykte for mange sjømil på åpent hav under røffe forhold, men i dag åpner kappen en dør for oss. Været er faktisk så bra at vi kan benytte den sjeldne anledningen til å hoppe i land på Sørkappøya, rett sør for Svalbards hovedøy Spitsbergen.

Sett fra avstand ser Sørkappøya bare flat og kjedelig ut, men hvis du kommer nærmere inn på den så ser du en utrolig rikdom av forskjellige strukturer. Geometriske mønster av gamle strandvoller og laguner og sedimentlag som står skjeivt og er fulle av fossiler. Kveldssola kaster et fantastisk vakkert lys over hele denne skjønnheten, den står rett over horisonten. I morgen blir det faktisk den første solnedgangen på denne breddegraden. Da er det slutt med midnattsol. I Longyearbyen, lenger nord, er det fortsatt flere dager igjen til sola forsvinner bak horisonten for første gang etter fire måneder.

Galleri – Storfjord-Sørkappøya – 18. august 2019

Klikk på miniatyrbildet for å åpne forstørret versjon av et spesielt bilde.

Sent på natten imponerer skipperen Peter med å navigere Arctica II gjennom Mesundet som ligger nord for Sørkappøya, noe som sparer mange sjømil og gir oss en flott opplevelse med trange passasjer gjennom mange holmer og stein, mens sola står rett over Sørkapp-landets fjelltopper.

Tilbake
Siste modifikasjon: 20.08.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php