spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker
Home* Nyheter og reiseblogg → To omkommet under fjellulykke i Hornsund

To omkommet under fjellulykke i Hornsund

To personer er meldt omkommet under en fjelltur i Hornsund. Det var en mann og en kvinne som begge tilhørte besetningen på den polske forskningsstasjonen. De hadde vært ute på en privat tur siden fredag, men kom ikke tilbake på avtalt tid på søndag morgen, så de igjenværende satte i gang med en leteaksjon.

Hornsund med den polske forskningsstasjonen og Kamkrona (ulykkesstedet)

Hornsund med den polske forskningsstasjonen og Kamkrona (ulykkesstedet). © kartgrunnlag: Norsk Polarinstitutt.

De to hadde vært på fjelltur på Kamkrona, en fjelltopp som ligger på Sofiekammen, omtrent 8 kilometer øst for stasjonen. Kamkrona er 770 m høy og stuper bratt ned på østsiden.

To omkommet i Hornsund

Sofiekammen på vestsiden av Burgerbukta i Hornsund. Kamkrona er en topp omtrent i midten.

Ifølge Sysselmannens pressemelding døde de to i et skred mens de falt flere hundre meter. Det nøyaktige hendelsesforløpet er så langt ukjent. De omkomne ble hentet av Sysselmannens redningsstyrker og bragt til Longyearbyen.

Oppdatering: Svalbardposten siterer sysselmannsførstebetjent Anders Haugerud som sa til NTB: “De to har trolig vært på tur oppå fjellet, og har gått ut på en overhengende skavl som har brukket av.” Dette ble senere bekreftet.

De pårørende ble informet i løpet av søndagen. Navnene til de to omkomne ble deretter offentliggjort fra offisiell side. Det dreier seg om Anna Górska og Michal Sawicki. Begge to hadde arbeidet på stasjonen. Anna var meteorolog og Michal geofysiker.

Tilbake
Siste modifikasjon: 20.05.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php