Dødsårsaken er så langt ukjent og skal snart kartlegges gjennom en obduksjon.
En bedøvet isbjørn skal transporteres til Nordaustlandet (arkivbilde, 2016).
Det heter at det er snakk om en binne som var ikke merket.
Det er klart at en bedøvelse er ikke helt uten risiko, spesielt hvis vekt og helsetilstand til «pasienten» er stort sett ukjent. Utover dette er alt spekulasjon til resultatet til obduksjonen foreligger.
Igjen ble en isbjørn sett i Longyearbyen-området. Det var på torsdag (30.01.) kveld at bjørnen ble sett på Hotellneset, ikke langt fra flyplassen.
En bedøvet isbjørn forberedes til transport til Kinnvika (arkivbilde 2016).
Sysselmannen jaget bjørnen med helikopteret over Adventfjorden til Hiorthhamn. Senere ble den bedøvet og fløyet ut til Kinnvika på Nordaustlandet, omtrent 200 km nord for Longyearbyen. Det er lite sannsynlig at denne bjørnen dukker opp igjen veldig snart, selv om distansen og terrenget byr ikke på uoverkommelige hindringer for en isbjørn. Men sannsynligheten at denne bjørnen har både orientering og motivasjon til å vende direkte tilbake til Longyearbyen er liten.
Siste gang at en isbjørn ble bedøvet i Longyearbyen-området og fløyet ut var i april 2016. Det var denne bjørnen som dukket opp i Longyearbyen i slutten av desember og som ble avlivet på nyttårsdagen.
Sysselmannen opplyser på Facebook at Polarinstituttets eksperter var til stede under hele operasjonen.