spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker
Home

Dags-Arkiv: 7. september 2020 − Nyheter og Reiseblogg


Turblogg: Svenskehuset ved Kapp Thordsen

Etter så mange dårlige og til og med forferdelige nyheter i de siste ukene kunne man nesten glemme at Svalbard fortsatt er et veldig vakkert sted, og det vil det jo alltid være. Det er kanskje på tid med noen fine bilder.

Det var nå allerede for flere uker siden, men det gjør jo kanskje ingenting. Det var blikkstille på Isfjorden så det var bare å ta anledningen for en tur med gummibåten fra Longyearbyen til Svenskehuset på Kapp Thordsen.

Galleri: Svenskehuset

Klikk på miniatyrbildet for å åpne forstørret versjon av et spesielt bilde.

Det er ikke noe vits i å gjengi hele historien til Svenskehuset her en gang til. Jeg har en side spesielt tilegnet Svenskehuset (så langt bare på engelsk, men snart også på norsk) og der står hele historien (sammen med en del panoramabilder slik at du kan ta en tur gjennom hele huset). Jeg kan bare anbefale å ta en titt på denne siden. Blant grunnene å ta denne turen nettopp til Kapp Thordsen var at jeg ønsket å samle bildematerialet til denne siden. Så nå fikk jeg det endelig gjort.

Men utover dette er det jo bare en flott opplevelse å være ute på et vakkert sted, med utsikt over store deler av Isfjorden og mange fine inntrykk og opplevelser.

Vi brukte også litt tid på å ta bilder av blomstrene. Jeg har ofte opplevd det som litt skuffende fordi på grunn av den begrensete dybdeskarpheten er det jo bare en liten del av blomsten som er fokussert. Men her kunne vi nå gå et stykke videre takket dagens teknologi. Nøkkelordet heter “focus stacking”. Det krever litt utstyr, innsats i feltet og behandling av bildene på dataen senere, men jeg synes at det lønner seg:

Kantlyng, Svenskehuset

Kantlyng ved Svenskehuset.
Focus stacking gjør det mulig å få nesten hele blomst i fokus.

Tilbake

Nyhetene er i fra 03.03.2021 klokken 06:00:23 (GMT+1)
css.php