spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker
Home* Nyheter og reiseblogg → Isbjørnen tilbake i Longyearbyen

Isbjørnen tilbake i Longyearbyen

Isbjørnen som var i Longyearbyen tidlig på torsdag kom tilbake tidlig på lørdag. På torsdag ble den jaget ut av byen av Sysselmannen med helikopteret. Den gangen ble den jaget sør- og vestover, mot Fardalen og Colesdalen. Også denne gangen var Sysselmannen raskt ute med helikopteret og jaget bjørnen sørover. Denne gangen er planen å jage bjørnen enda lengre bort, så langt som til Van Mijenfjorden som ligger 4 mil sør for Longyearbyen.

Isbjørn, Longyearbyen sentrum

Isbjørn i Longyearbyen (torsdag). Bilde © Sysselmannen på Svalbard.

Denne distansen, mellom Van Mijenfjorden og Longyearbyen, er ingen stor forhindring for en isbjørn i tilfelle han (hun?) bestemmer seg for å vende tilbake. Sysselmannen ber folk i Longyearbyen å være oppmerksom, spesielt om natten og tidlig om morgenen (det er mørkt døgnet rundt, men i denne tiden er det lite trafikk slik at risikoen for at en isbjørn kan nærme seg uten at folk blir oppmerksom på den, øker).

Det ble også vurdert å bedøve bjørnen og fly den ut til et sted lenger bort på Svalbard som Nordaustlandet, men Sysselmannen mangler for tiden faglige kapasiteter i Longyearbyen for å gjennomføre en slik operasjon grunnet juleferien.

Tilbake
Siste modifikasjon: 20.01.2020 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php